söndag 28 augusti 2011

Tokig

Nu verkar det som Att jag kommit in lite mer i vad fest innebär sett gifta sig, eller kanske snarare vad som behöver ordnas med inför den stora dagen. Det är mycket..
Just nu så är jag lite förvirrad vad det gäller klänning. Alla säger mylovebridal är bra att beställa från, men jag kan inte hitta min drömklänning!ingenstans just nu, vet nog inte vad jag vill ha..
Sen är det favours...ska vi ha det?vad i så fall?och hur ska det passa in i dukningen...jobbigt att tänka på det nu när skolan ska börja. Jag är faktiskt nervös för ny klass och så, även fast jag börjar fyran.
Nu ska jag sova så jag kommer i tid imorgon.

fredag 26 augusti 2011

Brudskor igen

Efter att ha varit i Skåne och provat brudklänningar i min kompis mammas butik fick jag veta att om man hade tänkte ha långklänning skulle man ha en sko UTAN öppen tå. Jag hade ett par med öppen tå som jag hade tänkt ha. Vill helst inte köpa nya för det känns lite onödigt. Efter en lite tripp till 2nd-handaffären utan direkt ärende kom jag därifrån med ett par vita vagabondskor och 30kr fattigare:)

Så, om jag nu inte  kan ha de skorna med öppen tå som jag tänkt så har jag ett par i reserv!



torsdag 25 augusti 2011

Dukning

Ja, en torsdag som denna passade jag på att överraska fästmannen med en finlunch. Vi testade ett av våra förslag på förrätt och så passade jag på att duka upp lite fint som vi hade tänkt oss på ett ungefär.

 Vi har även på förslag att dekorera med rönnbär. Något i stil med bilden nedan och/eller även girlanger i taket med torkade rönnbär.
Jag är inte säker på om rönnbärsfärgen kommer att bli tillräckligt orange eller om det blir för rött..det är risken, men de är i alla fall fina:)


onsdag 24 augusti 2011

Göra egen brudväska

Jag håller just på att virka utsidan till min brudväska. Det är i alla fall tanken. Får se om min lilla idé fungerar när jag väl kommer till sätta-ihop-allt-momentet. hade tänkt virka två stycken "dukar" och sen sy ihop med innefoder och sy fast i en halvmåneformad bygel. Någon som har gjort denna typen av väska tidigare? kom gärna med tips:)
Nu ser den blivande väska ut såhär:

Farmorns gamla möbler...

...blev fina!!
Såhär ser resultatet ut:
Det är alltså en liten byrå som är tillfixad och även en kostig modell av typ en stringhylla och skriv/sybordet. Kistan och flaskan har jag egentligen bara borstat av. Jag är hyfsat nöjd med resultatet med tanke på hur dessa såg ut tidigare:)



Idag har jag varit på IKEA och hittat endel roliga saker...det gör man ju för det mesta. Så det ska jag roa mig med att packa upp ikväll. Jag ska även skriva ett inlägg till när jag tagit kort på de brev jag skrivit till de som ska få speciella uppdrag inför bröllopet. Det ska bli kul att överraska tjejkompisarna:)

På återseende!

torsdag 18 augusti 2011

Musik på vigseln

Idag har jag fortsatt med plugget..skriva och skriva är det enda jag gör känns det som. Men när jag vek tvätt hann jag lyssna på lite musik som jag funderar på att ha under visselgudstjänsten i kyrkan.

Ingångsmusik är svårt, men jag vill ha något instrumentalt, gärna med nyckelharpa till eftersom jag känner en som spelar det. Funderade ett tag på Åsa Jinder, men idag lyssnade jag på Underbart. Texten går: är det säkert att du älskar mig..men musiken är fin i alla fall. Sedan som utgångsmusik rösta jag för tillfället på Michel Buble Everything, den är liksom lite glad sådär och söt. Två låtar till som måste in är en av Arvingarnas gamla låtar och en version av Lisa Nilssons varje gång jag ser dig. En underbar låt som antagligen inte får plats är "Form This Moment". Kanske något för festen..

Självklart måste vi se till att få in en gospellåt för jag och min blivande träffades ju på folkhögskola och pluggade gospel ett år tillsammans. Han som musiker och jag som en sångare i kören. Sjuk roligt för övrigt:) Oh happy day känns lite uttjatad, men kanske ändå går hem hos folk. Fred Hammond har gjort en ganska rockig version av This is the day och det budskapet tycker jag bättre om egentligen, men inte någon fullträff..så det får jag fundera vidare på.
Om någon har förlag så säg gärna till!

Det var allt för idag

onsdag 17 augusti 2011

Sommarlov

Sedan förra inlägget har jag slutat jobba, hjälpt till att rensa ut min pojkväns gamla släktings hus och börjat på en hemtenta. Det har inte funnits så mycket tid över till bröllop. Jag har förstås varit på ett bröllop- i lördags. Väldigt fint och roligt!
Jo, en sak till som jag måste berätta angående bröllop är att jag för första gången provade klänningar! I Malmö var jag och nu ska jag på måndag åka med min mamma och kompis till ateljé mb i Vinslöv. Det var roligt, men jag vet inte hur jag ska klara av att bestämma mig för någon klänning. Finns  ju hur mycket som helst! Helt säker är jag i alla fall på att jag vill ha en klänning med axelband. Jag provade bland annat denna:
Tyckte väldigt mycket om den så det lutar åt något liknande:)

Den hemtentan jag har börjat med nu är lite större än väntat..27 sidor text och dessutom tråkiga uppgifter.. Jaja, jag varvar skrivandet med bakning och fixning av endel av de gamla möblerna och grejerna som jag fick med mig från det gamla huset. Kommer uppdatera senare med bilder på resultatet av lite färg och lack.

måndag 1 augusti 2011

Ask for favour

Varje gång jag hör ordet favour kommer jag att tänka på en låt som vi sjunger i kören InHisGrace jag är med i..Favour of the Lord heter den. Bra låt!

Ja, efter en liten tripp till stranden kom jag hem till den ask som jag limmade innan vi åkte iväg. Jag hade då limmat en botten på den "överdel" som jag tidigare vikt. Så här blev resultatet:



Asken har orange botten i linje med temat och på killarnas askar kommer bottnen att vara grön.

Så, för att tillverka dessa behöver man alltså:
½vitt A4 ark
Lite organzatygbitar
Ett lite grövre papper till bottnen
och lim.
Vik, limma, klipp och sen är det klart:)